Stor samling illustrationer av Gerd Miller 

 

Gerd Miller (1925-1988) var en av Sverige främsta illustratörer och tongivande för den publik som såg hennes illustrationer i veckopressen under 1950/60/70-talet. Gerd Miller hämtade inspiration från sina många resor däribland Italien samt USA och hennes planscher påminner om filmiska fotografier från tiden. Hennes planscher användes i bl.a. Veckorevyn och Damernas Värld men även i internationell press, såsom franska Elle. Den idealiserade stilen känns som en påminnelse av svunna tider men även som en modern vinkling av det samhälle vi lever i dag, där Mad Men visas på TV och dagens generation som får sin romantiska näring genom Tinder.  


Bålsta Auktionshall har fått den unika uppgiften att sälja 500-600 st verk som Gerd Miller lämnade efter sig. Gerd Miller känns lika aktuell nu som hon en gång var och genom att sälja hennes konst på auktionsmarknaden befäster hon sin aktualitet som konstnär, där hon lämnar veckopressens sidor för att istället ramas in och pryda hemmets väggar. 

 
Samlingen kommer att auktioneras ut med ca 20-30 st verk varannan vecka, från slutet av maj till och med oktober 2017. För att uppmärksamma den exklusiva kollektionen, kommer vissa av hennes verk att visas på Erlands Cocktailbar i Stockholm under sin auktionsperiod.