Fiberinstallation i Löddeköpinge

      Kommentarer inaktiverade för Fiberinstallation i Löddeköpinge

Det har varit väldigt mycket på tapeten de senaste 10 åren om fiberinstallationer, nu har många i samhället redan fått fiberanslutning men fortfarande återstår det en hel del hushåll och i takt med att nya bostäder byggs så måste fiberinstallationer upprätthållas. I helgen ska jag i väg för att göra en fiberinstallation i Löddeköpinge där det har byggts flertalet nya bostäder som behöver fiber indraget. Det kommer att ta längre tid än en helg men jag kommer i alla fall att starta upp arbetet till helgen, blir säkert kvar i en vecka i alla fall. Hur går det till när fiber installeras?

Vad är en fiberinstallation?

Det innebär att man kopplar upp en fastighets nätverk mot en optisk fiberanslutning. Fiberinstallation och delar i processen kan variera något beroende på var du befinner dig och vilken leverantör eller operatör du använder, men här följer några viktiga delar i processen. Innan installationen påbörjas behöver tekniker och installatörer besöka fastigheten för att göra en bedömning av hur fibern bäst ska installeras. De kommer att avgöra bästa rutten för fiberkabeln, var anslutningspunkterna kommer att placeras och om några extra utrustningar behövs. Fiberdragningen in till fastigheten kan innebära att det måste grävas en kanal där fibern ska läggas ned.  Kabeln kan också installeras genom befintliga kanaler eller rör om de finns tillgängliga.

När fibern dragits in

En anslutningspunkt (ONT-Optical Network Terminal), kommer att installeras inne i fastigheten. Detta är där fibern kopplas till och omvandlas till elektroniska signaler som datorer och enheter kan förstå. Detta kräver oftast en strömkälla och kan placeras nära din befintliga internetutrustning som router. Efter installationen kommer teknikerna att utföra olika tester för att säkerställa att fibern fungerar korrekt och att hastigheterna uppfyller dina förväntningar. De kommer också att gå igenom grunderna med dig för att se till att du förstår hur du använder din nya anslutning.

Det var något av det som jag kommer att pyssla med i helgen och kommande vecka! Ha det bra!