Snygga och säkra skor för mc-turen

I många år har rejäla läder stövlar eller boots varit vad jag haft på fötterna när jag varit ute med min motor cykel. Numer har de fått sällskap i skohyllan av MC skor, lågskor gjorda speciellt för MC åkande. Det ger en helt annorlunda känsla och rörlighet för foten som jag gillar. Sen ser det riktigt bra ut när jag kombinerar det med mina kevlar jeans. De MC skor jag har är CE godkända och i princip lika säkra som mc stövlar. Mina är Alpinestars, ett märke jag även har på mina boots.

Skönt att vara rörlig även till fots

En anledning till att jag älskar min mc är frihetskänslan, och något liknande får jag ut av mina skor. Säga vad man vill, men när man kommit till punkt B på sin MC tur så blir man ofta lite låst där. Det är inte alltid så bekvämt att vandra runt i stela stövlar. Här gör mina sköna MC skor en stor skillnad, det känns nästan som en vanlig sko, samtidigt som jag vet att den skyddar min fot om jag skulle gå omkull.

På tur på både vägar och i naturen framöver

I år har jag och tjejen bestämt oss för att det inte bara skall vara turen på bågen som skall vara upplevelsen framöver, vi skall också utforska de oftast natursköna områdena till fots. Om jag bara skall jaga mil så kommer jag nog även fortsättningsvis ha stövlar när jag kör, men i år skall det också hinnas med 10.000 steg/dag och det kommer bli enklare med MC skor som känns som vanliga sneakers. Vi ses därute på vägarna, och tänk på säkerheten. Se till att det du har på fötterna är CE godkända så de ger dig det skydd du behöver om olyckan skulle vara framme.