Hyresrätt i Stockholm

      Kommentarer inaktiverade för Hyresrätt i Stockholm

Nu är det snart dags för min son att flytta hemifrån för att studera på annan ort. Det känns otroligt konstigt för mig som förälder att släppa iväg sitt enda barn till en helt okänd stad på egen hand, lite otryggt och olustigt faktiskt. Men han har bestämt sig för att plugga i Stockholm och det är väl kanonbra att han gör något vettigt med sitt liv, fast nu är det bråttom med att försöka hitta en hyresrätt i Stockholm och det vet säkert varenda människa hur lätt det är (ironisk). Vi måste lista ut en plan B och även en plan C om det inte går som vi vill.

Stockholm & lägenhet

Försök hitta en lägenhet att hyra i Stockholm på ett par veckor! Jag tror att det är lättare att finna en nål i en höstack faktiskt än en hyresrätt. Just nu har jag ingen aning om hur vi ska lösa detta innan terminen startar och min som måste vara på plats, den utbildningen han har valt går inte att studera på distans utan kräver i princip 100% närvaro. Vi har en plan A och det är att skriva upp oss på alla såna där hyreslägenhetssajter som finns där det listas hyresrätter som är lediga. Vi prenumererar redan på säkert 10 stycken.

Hitta hyresrätt i 2:a hand

Om vi inte får tag i någon hyresrätt i första eller andra hand så har vi en plan B och det är att kolla om min son kan få bo hos en kusin i Stockholm under tiden han letar efter egen hyresrätt. Jag vet att det kan ta år innan det blir någon hyresrätt ledig men jag tänker att ju fler vänner han får i Stockholm desto fortare kommer han att hitta en ledig hyresrätt med hjälp av sina vänner. Plan C får bli att ställa upp vår husbil någonstans på camping och så får han bo där den första tiden. Det löser sig säkert!